Is acupunctuur de nieuwe botox?
Is acupunctuur de nieuwe botox?

Is acupunctuur de nieuwe botox?

Ik grap weleens met de mensen die bij mij op tafel liggen wanneer ik een naaldje tussen de wenkbrauwen in de huid steek. “Zo even het hoofd stilzetten en de rimpels weg prikken.”

Het naaldje prik ik in het punt Yintang, wat kan ondersteunen bij onrust, stress, voorhoofdpijn, sinus klachten en slaapproblemen.

Ook doe ik cosmetische acupunctuur, ook wel gezichtsacupunctuur genoemd. Bij gezichtsacupunctuur word onder andere ook het punt Yintang geprikt, maar dan veel oppervlakkiger en met nog dunnere naalden.

Wat gebeurt er met de huid zodra de naalden worden geplaatst? Het pijnloos inbrengen van ultrafijne naalden (0.12mm) veroorzaakt een microtrauma waarop er lichaamseigen genezende cellen (fibroblasten) in werk worden gezet om collageen en elastine aan te maken om het gebied te herstellen.

Elastine is een elastisch proteïne in bindweefsel. Het zorgt ervoor dat het weefsel in het lichaam weer zijn oorspronkelijke vorm en grootte aanneemt nadat het uitgerekt, ingedrukt of vervormd is geweest. Collageen is verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Tijdens het vernieuwingsproces van de huid wordt collageen gemaakt om de huid jong, stevig en soepel te houden.

Door naaldjes op bepaalde punten in het gezicht te prikken, neemt de dichtheid van collageen en elastine dus toe. De resultaten zijn direct met gehydrateerd, verzacht en stralende huid zichtbaar binnen 1-2 sessies.

En wie geen rotzooi in zijn of haar lichaam wilt, is er nog een bonus: een behandeling voor gezichtsacupunctuur houdt langer aan dan een injectie met botox.

Rachael Finch en Gwyneth Paltrow liggen voor een dergelijke facelift ook regelmatig op tafel, niet bij mij want daar wonen zij te ver voor weg…. maar wie weet willen onze koning en koningin hun jeugdige huid wel terug met acupunctuur, of jij of iemand die je kent?


Eigen foto, gemaakt met toestemming van patiënt.

Hoi, waarmee kan ik je helpen?