Reiki

Reiki

Het woord “Reiki” betekent “mysterieuze sfeer, wonderbaarlijk teken”. Het komt van de Japanse woorden “rei” (universeel) en “ki” (levensenergie). Reiki is een vorm van energieheling.

Energieheling richt zich op de energievelden rond het lichaam.

Volgens beoefenaars kan energie stagneren in het lichaam als er sprake is van lichamelijk letsel of mogelijk emotionele pijn. Na verloop van tijd kunnen deze energieblokkades ziekten veroorzaken.

Energiegeneeskunde heeft tot doel de energiestroom te helpen en blokkades te verwijderen op een vergelijkbare manier als acupunctuur of acupressuur. Het verbeteren van de energiestroom door het lichaam, zeggen beoefenaars, kan ontspanning mogelijk maken, pijn verminderen, genezing versnellen en andere ziektesymptomen verminderen.

Reiki bestaat al duizenden jaren. De huidige vorm werd voor het eerst ontwikkeld in 1922 door een Japanse boeddhist genaamd Mikao Usui, die naar verluidt tijdens zijn leven 2000 mensen de Reiki-methode leerde. De praktijk verspreidde zich in de jaren veertig via Hawaï naar de Verenigde Staten en vervolgens in de jaren tachtig naar Europa.

Het wordt gewoonlijk palmgenezing of hands-on genezing genoemd.

Wat gebeurt er tijdens een reikisessie?
Reiki wordt het best gehouden in een rustige omgeving, maar kan overal worden uitgevoerd. De patiënt zit in een comfortabele stoel of ligt volledig aangekleed op een tafel. Er kan al dan niet muziek zijn, afhankelijk van de voorkeur van de patiënt.

De beoefenaar legt zijn handen gedurende 2 tot 5 minuten licht op of over specifieke delen van het hoofd, ledematen en romp met verschillende handvormen. De handen kunnen over 20 verschillende lichaamsdelen worden geplaatst.

Als er een bepaald letsel is, zoals een brandwond, kunnen de handen net boven de wond worden gehouden.

Gedurende de behandeling, kunnen de handen van de beoefenaar warm en tintelend zijn. Elke handpositie wordt vastgehouden totdat de beoefenaar merkt dat de energie niet meer stroomt.

Wanneer de beoefenaar voelt dat de warmte of energie in hun handen is afgenomen, zullen ze hun handen verwijderen en ze naar een ander deel van het lichaam plaatsen.

Enkele Reiki-technieken
De betrokken technieken hebben namen als:

centreren
opruimen
stralend
het extraheren van schadelijke energieën
de aura gladstrijken en harken

Sessies duren ongeveer 45-60 minuten. Het aantal sessies is afhankelijk van wat je wil bereiken. Sommigen geven de voorkeur aan één sessie, terwijl anderen een reeks sessies hebben om aan een bepaald probleem te werken.

Wil je zelf ook Reiki kunnen geven? Op verzoek geef ik Reiki 1 en Reiki 2 cursussen ( max 4 deelnemers per cursus).
Reiki 1 leer je de hands-on technieken en met Reiki 2 leer je op afstand behandelingen te geven. Aan de Reiki 2 cursus kan pas worden deelgenomen worden, wanneer je Reiki 1 hebt (deze mag je ook bij iemand anders hebben voldaan).

Voor een Reiki cursus vraag ik € 350,- voor 1 persoon.
Voor 2 personen vraag ik € 325,- per persoon
En voor 4 personen is het € 300,- per persoon.

Reiki is niet bedoeld als vervanger van reguliere geneeswijzen, maar als een aanvulling hierop. Zoals altijd, gebruik je gezonde verstand, vertrouw je de klachten die je hebt niet of worden deze erger, ga dan naar de huisarts of een Westers medisch specialist.

Augustus 2008. In een tempel in Taiwan meer dan 100 mensen binnen 4 uur energie- en Reiki-behandelingen gegeven.
Hoi, waarmee kan ik je helpen?