Stoppen met roken

Stoppen met roken

Al een aantal jaar geven bekende Nederlanders het goede voorbeeld om te stoppen met roken in de maand oktober. Ook wel stoptober genoemd en het is inmiddels een hype met veel media aandacht.

foto van stoptober.nl 2019 met Georgina Verbaan, Ernst Daniël Smid en Rick Brandsteder

Nu hoef je geen bekende Nederlander te zijn of perse te stoppen met roken in oktober. Stoppen met roken kan iedereen en op elk moment. Het verhoogt echter de kans met stoppen wanneer meerdere mensen tegelijk meedoen. Het is een steuntje in de rug wanneer er een hele maand landelijk extra aandacht aan wordt besteed met tips, voorbeelden en support.

Heb jij ook het voornemen om te stoppen met roken? Bio Qi ondersteunt je met (laser)acupunctuur.

Met strategische pijnloze acupunctuurpunten op handen, voeten en in de oorschelp worden de verslavingssymptomen aangepakt.

Acupunctuur kan ondersteunend werken in de diverse fases van ontwenning en bij ontwenningsverschijnselen en de drang om er weer eentje op te steken. Ontwenningsverschijnselen kunnen zich uiten in eetbuien, irritaties, slaapproblemen en stress. Acupunctuur bij stoppen met roken richt zich dan ook op het verminderen van deze afkickverschijnselen zodat volhouden gemakkelijker wordt. Het advies is om ten minste één dag voor de behandeling gestopt te zijn met roken.

Bio Qi heeft speciaal voor de stoppers een pakket, ook na stoptober.
6x voor € 210,-. Waarvan 1x privésessie (inclusief intake), 4x zit-sessie en 1x nabehandeling na 6 maanden. Elke sessie is inclusief oorverblijfsnaalden en behandeling met laser in combinatie met acupunctuur voor optimaal resultaat. Neem vrijblijvend contact op wanneer je meer wilt weten over de opbouw van de sessies, de voorwaarden en vergoeding vanuit de zorgverzekering.

Wil je niet alleen stoppen met roken? Neem je “ik-wil-ook-stoppen-met-roken-buddy” mee. In de wachtkamer is er ruimte voor maximaal 4 gelijktijdige behandelingen.

Wilskracht om te stoppen met roken is het allerbelangrijkste. Een ongezonde gewoonte is lastig om mee te stoppen. En bij het stoppen kunnen er veel afkickverschijnselen loskomen en het leven even niet leuk voelen. Die verschijnselen kunnen met acupunctuur verzacht worden.

Houdt er rekening mee dat het vaak lastiger is om met roken te stoppen als je geen ander en bij voorkeur leuker ‘ritueel’ kunt bedenken om niet te lijden wanneer je niet meer kunt roken. Sporten, bewegen, een nieuwe hobby en afspreken met vrienden (die niet roken) bijvoorbeeld.

Vanaf 26 september kan je op www.stoptober.nl of via de app-store (Android en iPhone) de gratis stoptober app downloaden die je dagelijks tips geeft, noodhulp en berekent hoeveel je bespaart.

Hoi, waarmee kan ik je helpen?