Community acupunctuur
Community acupunctuur

Community acupunctuur

Community acupunctuur 

Tijdens mijn stages in Taiwan en gedurende mijn vrijwilligerswerk in Nepal heb ik een hele andere acupunctuursetting meegemaakt dan wat gebruikelijk is in Nederland. Mensen zitten in een dezelfde ruimte, welke lijkt op een wachtruimte, op stoelen naast elkaar met de mouwen en broekspijpen opgestroopt. De acupuncturist komt langs, voelt de pols, kijkt naar de tong terwijl de patiënt kort zijn of haar verhaal verteld. Dan worden er naalden geplaatst op verschillende acupunctuurpunten en gaat de acupuncturist door naar de patiënt ernaast totdat iedereen in de ruimte aan de beurt is geweest. De ondersteuning voor de gezondheid vind ter plekke plaats in groepsverband, in een soort community,  en is vaak direct merkbaar. Deze setting is effectief, tijd- en kostenbesparend voor zowel voor de patiënt als voor zorgverzekeringen.

Mijn wachtruimte, die veel weg heeft van een huiskamer, is geschikt voor een dergelijke setting en heeft plek om 4 à 5 mensen tegelijk te behandelen.

Wat kan je verwachten? 

Kom je voor een eerste keer, dan krijg je een uitgebreide intake en behandeling. Kies je voor community acupunctuur, dan vindt er bij een vervolgafspraak een kort gesprek plaats in een aparte kamer waarin de vooruitgang van de behandelingen privé wordt besproken. Daarna ga je weer zitten in de wachtruimte en krijg daar je voor jouw klachten acupunctuur.

Je zit naast mensen die je zelf hebt meegnomen of jou hebben uitgenodigd of naast onbekenden die net als jij ook een acupunctuur behandeling krijgen. De behandeling wordt zittend ondergaan. Ik gebruik uitsluitend acupunctuurpunten op de armen, handen, benen, voeten en hoofd. Hiervoor hoef je alleen mouwen en broekspijpen op te stropen en je schoenen en sokken uit te doen. Ik vraag € 40,- per persoon per behandeling, de gemiddelde vergoeding bij een aanvullende verzekering.

Helaas kunnen niet alle klachten in de wachtkamer worden behandeld en zal je op de behandeltafel, tegen hoger tarief, moeten plaatsnemen.  Is community acupunctuur niets voor jou? Uiteraard valt een acupunctuursessie in een ruimte voor jezelf nog steeds onder de mogelijkheden. Deze is ruim van te voren te boeken. Bij een community acupunctuursessie kan je makkelijker aanschuiven (wel alleen op afspraak).

Acupunctuur kan onder andere verlichting bieden bij hoofdpijn, migraine, stijve nek, rugpijn, slapeloosheid, eczeem, (rook)verslaving, overgewicht en diverse andere aandoeningen.

Mijn doel is om acupunctuur voor iedereen toegankelijk te maken en te laten zien welke positieve effecten het heeft op de mens en samenleving. Ben je benieuwd wat acupunctuur voor jou kan betekenen? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op of maak een afspraak. Doorwijzing van een huisarts is niet nodig.

Hoi, waarmee kan ik je helpen?