Warmtebeeldcamera
Warmtebeeldcamera

Warmtebeeldcamera

Acupunctuur is een echte fysieke geneeskunde op basis van echte anatomie. Het werkt door de toevoer van zuurstof, voedingsstoffen en bloed te verbeteren via specifieke netwerken van bloedvaten om elke cel van ons lichaam te voeden.

Acupunctuur behandelt de oorzaak van ziekte: bloedstagnatie of geblokkeerde bloedstroom. Wanneer er een probleem is met de bloedtoevoer naar een deel van het lichaam, kan dit gebied niet goed functioneren. Het lichaam zal niet genezen zonder de juiste doorbloeding.

Er worden veel onderzoeken gedaan naar de werking van acupunctuur. Onder andere door voor en na bepaalde punten te hebben geprikt, de bloedwaardes te meten. Maar ook, door warmtebeeldcamerara’s kan de werking van acupunctuur worden onderzocht.

Op deze video gemaakt op een warmtebeeldcamera (Thermo Imaging Camera) kun je duidelijk zien hoe acupunctuurnaalden de bloedtoevoer naar specifieke delen van het lichaam verhogen.

De warmtebeeldcamera toont de verhoogde bloedtoevoer naar het traumatische ledemaat (linkervoet)

Linkervoet paresthesie(1) behandeling. Patiënt 68 jaar oud, 15 minuten lopen veroorzaakte hevige pijn. Patiënt werd gediagnosticeerd met circulatieprobleem, patiënt had een femorale slagader stent (3) plaatsing. Ernstige been- en voetpijn, distale polyneuropathie (2) en paresthesie. Volgens de Chinese geneeskunde kunnen aangedane lichaamsdelen worden gespiegeld (4) elders op het lichaam waar nog “goede” energie zit. Bij bijvoorbeeld knieklachten, gebruik ik vaak de elleboog om pijn te verminderen en mobiliteit te verbeteren. En wanneer je goed kijkt, lijken de knie en elleboog op elkaar, ze maken immer praktisch dezelfde beweging. In de video werden de acupunctuurnaalden geprikt op de tegenovergestelde hand en pols. Na de 3e behandeling was de pijn volledig verdwenen.

In het algemeen helpt acupunctuur pijn te verlichten, de orgaanfunctie te verbeteren en veroudering te voorkomen.

Acupunctuur werkt ook door het zenuwstelsel te stimuleren door nociceptor sensorische zenuwen (5) te activeren en proprioceptieve vezels die van de huid naar de wervelkolom en in de hersenen lopen. Acupunctuur verbetert het zenuwsignaal naar je hersenen en dwingt je hersenen om opioïden (natuurlijke pijnstillers) vrij te geven om het pijnsignaal uit te schakelen en de pijn te elimineren.

Acupunctuur werkt door de 5 belangrijkste factoren die je gezondheid beïnvloeden te behandelen:

De stroom zuurstof / functie van je lichaam;
De stroom van bloed in je lichaam;
De gezondheid van uw bloedvaten;
De gezondheid van je organen;
De gezondheid van uw zenuwstelsel.

Kortom, acupunctuur stimuleert het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen.

Acupunctuur behandelt een eindeloos aantal aandoeningen op zichzelf of in combinatie met andere therapieën zonder medicijnen of bijwerkingen.

Ook benieuwd wat acupunctuur voor jou kan betekenen? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op of maak een afspraak.

———————————————————

  1. (Grieks παραίσθησις, paraisthesis, ‘ernaast-waarneming’) is een stoornis in de gevoelssensatie. Mensen met een paresthesie ervaren dit als een onprettig prikkelend, tintelend of brandend gevoel. Soms zijn er ook andere gevoelswaarnemingen zoals hitte, koude of jeuk.
  2. Polyneuropathie is een neurologische aandoening, dat wil zeggen een aandoening van meerdere zenuwen. Het gaat om een aantal zenuwen tegelijk, die geleidelijk steeds verder beschadigd raken.
  3. Een stent is een soort gaasbuisje van metaaldraad met aan de binnenkant een vocht-dichte voering. De stent wordt ingebracht in een vernauwde slagader. Daar zet het buisje zich uit, waardoor het de vernauwde ader oprekt en het bloed er weer goed doorheen kan stromen. Femoraal is het bovenbeen (dijbeen)
  4. Chinese geneeskunde ziet het lichaam als een hologram. Een hologram is een fotografisch record dat informatie bevat om een ​​driedimensionaal beeld weer te geven wanneer er een laser doorheen schijnt. Een conventionele foto bevat veel minder informatie omdat deze afbeeldingen in slechts twee dimensies vastlegt. Scheuren we een conventionele foto in twee, dan verliezen we de helft van de informatie. Als we een van deze helften opnieuw in tweeën scheuren, hebben we slechts een kwart van een foto.Een hologram is heel anders. Als we de helft van de fotografische plaat doorbreken waarop een afbeelding wordt opgeslagen en er vervolgens een laser doorheen schijnen, krijgen we nog steeds een driedimensionale projectie van de volledige afbeelding. We kunnen dit proces dan herhalen (denk aan het begrip “redundantie”?) En we krijgen nog steeds het volledige beeld. Het maakt niet uit hoe vaak de plaat gebroken is, of hoeveel stukjes of breuken het eindigt, het hele beeld blijft behouden omdat alle informatie die nodig is om het geheel te reproduceren opgeslagen is in elk deel van een hologram .Chinese geneeskunde erkent dat het menselijk lichaam functioneert als een hologram, omdat elk microsysteem dat zich in verschillende delen van het lichaam bevindt, de informatie bevat die nodig is om het hele lichaam te behandelen. Studies zoals die met betrekking tot de tweede metacarpus suggereren dat deze informatie in elk deel van het lichaam wordt opgeslagen.
  5. Een nociceptor is een zenuwuiteinde dat gespecialiseerd is in het waarnemen van prikkels die een schadelijke invloed (Latijn: nocere = schaden) op het organisme kunnen hebben.
Hoi, waarmee kan ik je helpen?