Watermeloen tegen zonnesteek
Watermeloen tegen zonnesteek

Watermeloen tegen zonnesteek

Wat een hoge temperaturen, van 23º tot 28º graden , en dat in april!  Ik weet niet wat de weersvoorspellingen in de zomer zijn, maar mocht het weer zo warm of nog heter worden, ga dan aan de watermeloen!

Watermeloen is het beste voedsel en de beste remedie voor het behandelen van een zonnesteek anders dan een verblijf in je huis met airconditioning. Watermeloenvorst ( of Watermelon frost, San Jin Xi Gua Shuang) is een Chinees kruid. Het is de schil van de watermeloen. Het is dat witte deel dat de meeste mensen niet eten, maar weggooien met het groen!

Gooi het nooit meer weg!

In het witte gedeelte zit een stofje citrulline, wat een aminozuur is. Dit aminozuur is een onmisbare bouwstof en eiwit voor de opbouw van lichaamscellen. Het biedt onder andere bescherming tegen bloedklonters, verbeterd de bloedcirculatie, brengt de huid en de aderen tot rust.

Niet alleen kan watermeloen de hitteberoerte behandelen, maar ook andere kwalen veroorzaakt door extreme hitte zoals een hoest, droge jeukende keel, constipatie en stekelige hitte.

Zorg ervoor dat je het witte gedeelte eet samen met het rode sappige deel. Houd het koud in de koelkast , want dat is effectiever voor het verminderen van de warmte dan de meloen bewaren op het aanrecht.

Watermeloensoep is nuttig voor longwarmte en hoesten en kan een zonnesteek voorkomen. Maak de schil van de watermeloen schoon om de soep te bereiden. Snijd de groene korst af en laat het witte gedeelte op de meloen zitten. Neem het witte deel en doe het in een pot met suiker en laat het koken, net zoals het maken van een stoofpot. Laat het water na het koken afkoelen voordat je het drinkt.

Woede en obstipatie kunnen ook worden veroorzaakt door extreme hitte in de zomer. Watermeloenvorst kan de darmen vochtig maken en vet verminderen. Was de schil van de watermeloen en verwijder de groene buitenschil. Doe de watermeloen in de sapcentrifuge en drink voor een laxerend effect.

Soms kunnen de extreme temperaturen stekelige warmte-uitbarstingen op het lichaam veroorzaken. Watermeloenvorst kan hier ook mee helpen. Reinig de huid en wrijf de watermeloen zachtjes over de uitslag om jeuk te verlichten en stekelige hitte te elimineren.

Medicijnen hoeven niet duur te zijn!

Hoi, waarmee kan ik je helpen?