Laseracupunctuur
Laseracupunctuur

Laseracupunctuur

In de laatste tien jaar is laseracupunctuur een nieuwe categorie geworden in de acupunctuur, met zijn eigen wetenschappelijke basis. Het combineert de traditie van Chinese acupunctuur met de mogelijkheden van moderne technologie.

De volstrekt pijnloze laseracupunctuur heeft bewezen medische effectiviteit (1) en is met name geschikt voor de behandeling van kinderen en patiënten die angst hebben voor naalden. De laser word met huidvriendelijke tape op acupunctuurpunten geplaatst.

Wetenschappelijk is aangetoond dat alle levende organisme licht nodig hebben voor het aansturen van biochemische reacties in de cellen. De cellen van het lichaam stralen licht, fotonen, uit en is van nature sterk gebundeld.(2)

Echter: onder invloed van storingen verzwakt dit licht en krijgt dan een chaotisch karakter. Het lichaam is dan niet meer in staat om zijn zelf herstellend vermogen in te schakelen. Het raakt steeds meer verstoord, hetgeen tenslotte tot ziekte leidt.

Laseracupunctuur werkt met verschillende frequenties licht, welke worden afgesteld op de zogenaamde meridianen en acupunctuur punten, die elk hun eigen frequentie hebben.

Onderzoek heeft aangetoond dat laserlicht de mitochondriën beïnvloedt en de productie van ATP (adenosinetrifosfaat) verhoogt, evenals oxygenatie en fagocyten optimaliseert.

Dit proces helpt de spiertonus te verbeteren, zwelling te verminderen, de bloedstroom en activiteit in het lymfesysteem te verbeteren, ontstekingen te verminderen, het cellulaire metabolisme te verhogen en de eigen herstelprocessen van het lichaam te versnellen.

Bijvoorbeeld, wetenschappelijke en klinische testen in verschillende Duitse klinieken tonen aan dat laseracupunctuur een efficiënte en oorzakelijke behandeling mogelijk maakt voor artrose en artritis. (3)

Bij laseracupunctuur zijn de diagnostische criteria van acupunctuur-punten-keuze, behandelingsduur en behandelingsfrequentie vergelijkbaar met die van de traditionele Chinese acupunctuur.

De volgende resultaten zijn gevalideerd tijdens wetenschappelijke en klinische studies.

Afhankelijk van de straling, golflengte en het doelgebied, activeert de laseracupunctuur specifieke cellulaire uitwerkingen met de volgende resultaten:

  • Regeneratie van bot- en kraakbeenweefsel.
  • Antibiotische uitwerking.
  • Immunologische werkingen in de huidcellen en in het bloed.
  • Afname van ontstekingsprocessen en oedeem.
  • Stimulatie van celactiviteit (fibroblasten) t.b.v. wondgenezing.
  • Verbetering van de bloedsomloop in de haarvaten en in het lymfatisch systeem.
  • Verbetering van diverse bloedparameters waaronder stofwisseling van zuurstof en
  • Hoge effectiviteit in pijnstilling bij pijnbehandelingen door acupunctuur en trigger – Point stimulatie.

Ik ben al sinds 2009 bekend met laseracupunctuur en ben nog steeds onder de indruk van de mogelijkheden. Laser en acupunctuur combineer ik regelmatig voor optimale resultaten.

Ook benieuwd wat laseracupunctuur voor jou kan betekenen? Maak een afspraak!

1. D.Schikora “Laserneedle acupuncture: a critical review and recent results” MEDICAL ACUPUNCTURE Volume 20, Number1 (2008) ©MaryAnnLiebert,Inc. DOI:10.1089/acu.2007.0606. G.Litscher, “Violet Laser acupuncture-Part 1:Effects on Brain circulation” J Acupunct Meridian Stud 2010;3(4):255−259

2. Indian J Exp Biol. 2003 May;41(5):440-5.
3. The Biological Effects of Laserneedle Acupuncture“ G.Litscher and D.Schikora u.a.
Medical Acupuncture,(4),2004, 1-13

*foto: Meisje 4,5 jaar oud, bedplassen en nachtmerries

Hoi, waarmee kan ik je helpen?