Wereldgezondheidsorganisatie
Wereldgezondheidsorganisatie

Wereldgezondheidsorganisatie

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO, World Health Organisation), erkent acupunctuur en het vermogen van traditionele Oosterse geneeskunde van veel voorkomende aandoeningen die zijn te behandelen, anders wel te ondersteunen.

De WHO is leidinggevend als het bijvoorbeeld gaat om wereldwijde gezondheidsaangelegenheden, het vaststellen van normen, standaarden en beleid,  en voorzien in technische ondersteuning van landen en het monitoren en inschatten van gezondheidstrends.

Twintig jaar geleden kwam de WHO met een lijst van aandoeningen die te behandelen zijn met acupunctuur en traditionele Oosterse geneeskunde en deze lijst breidt zich uit naarmate er onderzoeken worden gedaan:


Oor-, neus- en keelaandoeningen
Tandpijn, pijn na tand-extractie, ontstoken tandvlees, acute of chronische oorpijn, acute voorhoofd- en bijholteontsteking, acute rhinitis, hooikoorts, loopneus en acute tonsillitis.

 


Ademhalingsstoornissen
Verkoudheid en griep, acute en chronische bronchitis, bronchiale astma (bij kinderen en volwassenen indien ongecompliceerd), acute en chronische laryngitis (ontsteking van het strottenhoofd of stembanden-ontsteking) .Huid
Transpiratieproblemen, jeuk, droge huid, eczeem, acne, koortsblaasjes, gordelroos, psoriasis, steenpuisten, zweren.Maag-darmstoornissen
Spasme van de keel en het middenrif, hik, verminderde werking van de maag, acute of chronische maagvliesontsteking, zure maag of maagzuur, chronische zweren in de twaalfvingerige darm, acute of chronische dikke darm ontsteking, acute en chronische diarree, acute bacillaire dysenterie, misselijkheid en braken, constipatie en darmklepproblemen.

 

Oogaandoeningen
Acute oogontsteking, centrale retinitis, bijziendheid (bij kinderen) en grijze staar zonder complicaties.

 


Neurologische en spieraandoeningen
Hoofdpijn, migraine, trigeminusneuralgie, aangezichtsverlamming (binnen de eerste 3-6 maanden), gevoelloosheid en verlamming na een beroerte, perifere neuritis, neurologische blaas-disfunctie, bedplassen, intercostale neuralgie, nekpijn, frozen shoulder, tenniselleboog, fibromyalgie, sportblessures, ischias , lage rugpijn, osteoartritis, reumatoïde artritis, bursitis, gebalde kaken en kaakgewrichtsproblemen.

 

 

Gynaecologische aandoeningen
Pijnlijke menstruatie, PMS, onvruchtbaarheid, menopauzeklachten, overmatig menstrueren, uitblijven van menstruatie, ochtendmisselijkheid, vertraagde bevalling, langdurige bevalling, pijnlijke weeën, mastitis, acute en chronische vaginitis, witte vloed, baarmoederfibromen, gevoelige borsten.

 

Stressstoornissen
Slapeloosheid, angst, hartkloppingen en hypertensie.

 

Interne klachten
Bloedarmoede, kouwelijkheid, doorbloedingsproblemen, hoge bloeddruk, lage bloeddruk, schildklieraandoeningen, diabetes, overgewicht.

 

Het bovenstaande zijn alleen de stoornissen die door de WHO zijn geïdentificeerd, of aanzienlijk onderzoek dat door acupunctuur wordt behandeld. Oosterse geneeskunde, inclusief interne en externe kruidengeneesmiddelen, remediërende massagetherapie, bewegingsleer (Qi Gong) en Oosterse voedingstherapie, behandelen deze aandoeningen en nog veel meer. Daarnaast probeert de Oosterse geneeskunde niet alleen de ziekte te behandelen, maar ook de gezondheid en vitaliteit te verbeteren. Het verhoogt het immuunsysteem, verhoogt de energie, helpt de jeugd te behouden en bevordert de levensduur.

Hoi, waarmee kan ik je helpen?