Corona Qi Gong
Corona Qi Gong

Corona Qi Gong

Sinds 2003 beoefen ik diverse stijlen van Qi Gong. Mijn ervaring is dat het een krachtig gezondheidssysteem is, dat op veel niveaus effecten heeft. Zo heeft het dagelijks beoefenen van Qi Gong mij in het verleden geholpen bij het herstel van het Chronisch Vermoeiheidssyndroom, naast de acupunctuur die ik toen kreeg.

Qi Gong kan het functioneren van alle inwendige organen en lichaamssystemen harmoniseren, versterken en een helende werking hebben. Het verhoogt de toevoer en stroom van energie door het hele lichaam, kan verschillende verjongende effecten hebben en wordt verondersteld de levensduur te verlengen, en het veroorzaakt kalme mentale en emotionele toestanden.

In eerste instantie zijn veel bewegingen gericht op het voorzichtig openen en strekken van de gewrichten en spieren van het lichaam, waardoor de spanning wordt opgeheven die er al jaren is. Door de stroom van bloed en energie te vergroten, helpen ze om alle delen van het lichaam volledig te voeden. Veel van mijn patiënten melden dat ze zich heel ontspannen en energiek voelen na een oefening van Qi Gong die zij van mij hebben meegekregen. Zo’n oefening is vaak gericht op het ondersteunen van herstel bij een specifieke klacht en het voorkomen ervan.

Met het oog op het op de longen gerichte coronavirus heeft Peter Deadman deze 20 minuten durende video (in het Engels) gemaakt van drie Qi Gong oefeningen om de long te helpen versterken: 1. diepe, langzame, lagere buikademhaling, 2. twee Qi Gong bewegingen ten behoeve van de long, 3. het longkanaal / meridiaan en op de borst tikken en masseren.

Zoals altijd, gebruik je gezonde verstand, vertrouw je de klachten die je hebt niet of worden deze erger, ga dan naar de huisarts of een westers medisch specialist. Zorg goed voor jezelf en anderen, eet gevarieerd, beweeg en slaap voldoende. Succes!

Hieronder nog een video om de long energie te kunnen versterken / in balans te brengen / houden.

Hoi, waarmee kan ik je helpen?